Formació i orientació laboral

Tens una idea? Apunta’t al ¡! Un esdeveniment on line organitzat per FP Innovació i Fundació Bankia.

En què consisteix? 1.000 joves fomentaran les seves capacitats al màxim per a trobar solucions als distints reptes plantejats. Aquests alumnes podran demostrar a tota Espanya el seu potencial promovent amb les seves aportacions creatives. És una oportunitat de provar-se i una oportunitat per a competir o col·laborar amb els equips d’altres centres i regions d’Espanya.

PROposar, PROvar i PROfessionalitzar són els lemes d’aquest Hackathon.

Aquest any, amb motiu del covid, el Hackathon FP PRO s’impartirà en format online els propers 28, 29 i 30 de gener. Serem un punt de trobada nacional entre l’alumnat d’FP.

Si t’animes a participar, posa’t en contacte amb la teva profe de FOL!

#fol #emprenfp #folmola #emprenedoria #fpinnovacion #FPPRO #FP #hackathon #fpempresa #fpinnovacio #folmerce
...

Atenció! Atenció! 

Espanya es declara pionera en reconèixer els permisos de naixement iguals entre pare i mare: 16 setmanes. 

El dia 1 de gener, Espanya es va convertir en el primer país del món en concedir el permís de paternitat igual al de la mare. Aquest permís serà de 16 setmanes, retribuït al 100% i intransferible. 

El permís es donarà per naixement del fill/a i reconeix que és per a la cura del bebè (naixement, adopció o acollida) independentment del sexe dels progenitors. 

Cada progenitor tindrà 16 setmanes de permís que seran intransferibles. 

D’aquestes 16 setmanes, 6 seran obligatòries i hauran de gaudir-se immediatament després del naixement del bebè. 

Les 10 setmanes restants es podran gaudir en qualsevol moment durant el primer any de vida del bebè i els progenitors podran decidir si les gaudeixen de manera simultània o successiva.  

Què us sembla aquesta nova mesura? Us llegim! 👇

#fol #folmola #permisos #permisopaternidad
#igualtat #permisosmaternitat #permisospaternitat #bebe
...

Sabeu per què celebrem avui el dia de la Constitució? 

El 6 de desembre té lloc la celebració del Dia de la Constitució, festa nacional per commemorar el referèndum de la Constitució de 1978 a el terme de la dictadura de Francisco Franco. 

El dia d'avui suposa un homenatge a l'aprovació de la Constitució sotmesa a un referèndum a la població el 6 de desembre de 1978. El poble espanyol va poder votar per a respondre “si” o “no” a la pregunta "Aprova el projecte de Constitució?". Amb l'aprovació de gairebé el 88% dels espanyols, és l’única Constitució ratificada pel conjunt de la ciutadania. 

El projecte de Constitució va ser debatut a les Corts entre els mesos de maig i octubre de 1978 i va passar a ser promulgada després del referèndum pel rei Joan Carles I el 27 de desembre. Dos dies després, el 29 de desembre, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica la Constitució de 1978 i dóna tancament als 36 anys de la dictadura franquista per començar la regeneració democràtica en el sí dels nous valors emparats en "la llibertat , la justícia, la igualtat i el pluralisme polític ". 

La Constitució de 1978 és la més longeva fins al moment seguida per la Constitució de 1876, en vigor durant 46 anys des del període de la Restauració monàrquica i fins a la dictadura de Miguel Primo de Rivera el 1923. És la norma suprema de l’ordenament jurídic, a la que estan subjectes tots els poder públics i ciutadans d’Espanya.  

#fol #folmola #constitucio #diadelaconstitucio #folmerce
...

Si creus que estàs vivint una d'aquestes situacions, pots estar vivint violència masclista: 

PRIMERS SENYALS D’ALERTA: 
☑️Et fa callar.
☑️No li interessen els teus sentiments. 
☑️Et ridiculitza a les trobades amb amistats i família. 
☑️Et controla el mòbil o l’ordinador sense que tu ho sàpigues o t’obliga a ensenyar-li el que fas amb ell. 
☑️Menysprea la teva manera de vestir o et diu què has de portar. 
☑️Et fa comentaris feridors i ell diu que són bromes. 
☑️Es mostra gelós. 
☑️Et culpabilitza de les coses que li passen o li surten malament. 
☑️Desconfia constantment de tu. 
☑️Et fa xantatge emocional per aconseguir el que ell vol. 
☑️Et pressiona per a què només estiguis amb ell.

PER ESTAR MÉS ALERTA: 
☑️Menysprea la teva opinió i diu que callis i que no saps de què parles. 
☑️Et crida. 
☑️Et dóna cops i diu que són jocs carinyosos. 
☑️Et diu que sempre fas coses per posar-lo gelós. 
☑️Dóna cops a la paret, mobles o objectes quan s’enfada. 
☑️Destrueix algun objecte personal teu. 
☑️Destrueix algun objecte d’alguna amistat o familiar que són importants per a tu. 
☑️T’empeny. 
☑️Et culpa de que sempre hi hagi baralles i tensions. 
☑️S’enfada de forma desproporcionada per petits detalls. 
☑️Evites sigui com sigui que s’enfadi.

ÉS MOLT PREOCUPANT SI: 
☑️No et deixa quedar amb les teves amistats i la teva família. 
☑️Ets sents aïllada. 
☑️Es baralla amb alguna amiga o amic perquè està gelós. 
☑️T’obliga a mantenir relacions sexuals que no vols i/o quan no vols. 
☑️T’agafa fort pel coll. 
☑️T’amenaça amb objectes o armes. 
☑️T’amenaça de mort.

Si t’has sentit identificada, no ho deixis estar. No canviarà. Cuida’t i busca ajuda. Parla amb algun amic, familiar o professor/a. Trobaràs més info a:
👉https://ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/serveis-datencio 
#fol #folmerce #stopviolenciadegenere #diacontralaviolenciadegenero
...

Amb motiu de la setmana "Global Entrepreneurship week" (GEW), el departament de Fol i la xarxa EmprènFP ha organitzat una conferència sobre l'emprenedoria i el disseny gràfic. La conferència estarà a càrrec de @pepeserra

L'activitat es durà a terme a l'aula 108 dimecres dia 18 de novembre a les 11'30. Si esteu interessats, poseu-vos en contacte amb el/la vostre professor/a de Fol.
Us esperem!

#fol #emprenfp #gew
...

Els nostres alumnes de 1r curs han finalitzat el Repte 2 de FOL amb èxit. Es tractava d’analitzar i identificar un risc relacionat amb el sector professional. Recordem que els reptes de FOL es basen en la metodologia de treball ABP, un mètode d'ensenyament-aprenentatge centrat en l'estudiant en el qual aquest adquireix coneixements, habilitats i actituds a través de situacions de la vida real. L’alumnat es converteix així en protagonista del seu propi aprenentatge facilitant així un aprenentatge significatiu.

Gràcies a tots per participar!

#fol #metodologiaabp #ABP #reptesdefol #aprenentatgesignificatiu
...

El Departament de FOL no para! Aquest curs, tornem a participar en la XVIII Jornada de qualitat. La Jornada de Qualitat és un punt de trobada i de reflexió sobre temes actuals i experiències educatives i de gestió, desenvolupades per companyes i companys d’altres centres, els quals posen la seva pràctica al servei de la comunitat educativa per avançar, entre tots, en el camí de la millora contínua.  

Trobaràs més info a: @pqimc
...

Saps que és la metodologia ABP?

L'Aprenentatge Basat en Projectes (ABP) s'ha convertit en una de les metodologies actives més eficaç i cada vegada més estesa en el nostre sistema educatiu.

En la metodologia ABP, tu com alumne/a hauràs de dur a terme un procés d'investigació i creació que culmina amb la resposta a una pregunta, la resolució d'un problema o la creació d'un producte. Els projectes han de planejar, dissenyar i dur-se a terme per tal que puguis incorporar els continguts treballats a classe. Aquesta metodologia et permetrà treballar de manera autònoma, amb més llibertat i de manera que el producte final ja no és l'única cosa important sinó que també serà rellevant el teu procés d'aprenentatge, l'aprofundiment i el desenvolupament de les competències clau.

Ara mateix a FOL, estem treballant el Repte 1 segons aquesta metodologia. Esperem que gaudeixis gravant el vostre vídeo!
#fol #lamerce
#metodologiaabp #innovacio #innovaciofp #fp
...

Com ja sabeu, aquest curs serà molt excepcional a causa del covid. Molts de vosaltres heu començat el curs en sistema híbrid, un sistema que permet reduir la ràtio d’alumnes a les aules i disminuir així el risc de contagi.

Per tal d’organitzar millor la vostra feina, us proposem una sèrie de consells:

☑️L’horari d’estudi és molt més flexible. Això és un avantatge, aprofita-ho! Organitza el teu calendari i, encara que no estiguis físicament a l’institut, gestiona el teu temps i organitza el teu temps en funció de les tasques a realitzar.

☑️No perdis el contacte. Encara que estiguis a casa, mantingues el contacte amb el professorat i els teus companys. Fes servir el correu electrònic, el campus i les eines que utilitzi el professor/a corresponent per a no perdre detall de la matèria.

☑️Juga un paper actiu en la teva formació. El professorat estem fent el possible per tal d’arribar a tothom però, tu has de consultar el tauler d’anuncis i/o el canal de comunicació del teu professor/a.

☑️Informa’t de les activitats a realitzar i de la modalitat dels exàmens.

☑️Fes-te responsable del teu progrés. Tot i que el professorat estem per a guiar-te i ajudar-te, tu ets el màxim responsable del teu estudi.

Recorda que el professorat de FOL estem a la teva disposició per a resoldre els dubtes corresponents a FOL i EIE. Ànims, entre tots tirarem el curs endavant!!
#fol #folmerce #lamerce #sistemahibrid #estudiaracasa #estudiaradistancia
...

Saps per què avui celebrem la festa de la Mercè?

La festa ret homenatge a la patrona de Barcelona,​​a qui s'atribueixen uns quants miracles vinculats a la ciutat. S'explica que el 24 de setembre de 1218 la Mare de Déu de la Mercè es va aparèixer simultàniament a el rei Jaume I, a sant Pere Nolasc i a Sant Ramon de Penyafort i els va confiar que s'instituïssin un orde religiós per rescatar els cristians ostatges en terres sarraïnes . També segles més tard, el 1687, Barcelona va ser atacada per una plaga terrible de llagosta i el poble va invocar la protecció a la Mare de Déu de la Mercè. Quan va passar la plaga, la van proclamar patrona de la diòcesi, encara que no ho va ser de manera oficial fins a 1868, amb el papa Pius IX. 

El 1868 Barcelona comença a celebrar festes religioses i populars en honor de la Mare de Déu de la Mercè, al voltant de l'24 de setembre. Amb tot, aquesta celebració viu moments de plenitud i de decadència en l'últim terç de segle XIX. L'any 1902, amb un govern municipal catalanista i conservador, s'organitza, per primera vegada, una gran festa major que pretén mostrar la diversitat folklòrica de país amb diverses expressions de la cultura popular, moltes de les quals havien desaparegut a la ciutat: balls de bastons, de diables, mostres de gegants i bestiari, castellers, sardanes, etcètera. 

Els enfrontaments constants entre els partidaris d'una festa religiosa i conservadora i els que defensaven una festa laica, amb cavalcades folklòriques, carrers engalanats, balls i espectacles pirotècnics, van fer que la celebració es debilités molt entre els anys vint i trenta de segle passat. I després de la guerra de ‪1936-1939‬, va adoptar un caire d'exaltació nacional catòlica i social del franquisme més estricte. En els anys seixanta es van començar a incloure algunes mostres folklòriques. 

Bona Mercè!!
#lamerce
#lamerce2020
#LaMercè
...

A punt per començar el curs?
Tens tota la info a la web del centre. Recorda:
- Inici de classes de Grau mitjà: 14 de setembre.
- Inici de classes de Grau Superior: 21 de setembre

☑️Presenta't el dia indicat, en l'horari indicat i a la classe assignada. El teu tutor/a us rebrà per a donar-vos tota la informació d'inici de curs.

☑️Porta la mascareta (ben col·locada) i gel hidroalcohòlic.

☑️Renta't freqüentment les mans.

☑️Mantingues distància social.

☑️Segueix les indicacions del teu tutor/a i de la resta del professorat.

Tot l'equip docent de FOL et desitgem un bon inici de curs, on no només hi hagin mascaretes i gels, sinó somriures, il·lusió i ganes d'aprendre!
...

Malauradament, Nissan anuncia el tancament de la seva factoria de Barcelona, ​​el que suposarà la desaparició de 3.000 llocs de treball directes i altres 13.000 indirectes, segons les dades de l'empresa. Amb Nissan, Espanya perd la seva primera planta automobilística en gairebé una dècada, després del tancament de Santana en el 2011.

El tancament afecta la factoria de la Zona Franca i als seus dos centres productius satèl·lit: Montcada i Reixach, que s'encarrega de la xapisteria, i Sant Andreu de la Barca, que subministra bastidors. També afecta les unitats d'R + D, el centre de recanvis i el centre logístic del port de Barcelona. Es salven, per contra, les plantes de Nissan a Àvila i Cantàbria, que proveeixen de peces de recanvis a les plantes de Renault tant a Espanya com a França.

Des del Departament de FOL volem mostrar el nostre recolzament a tots els afectats.
#tancamentnissan
...

Estem a la recta final de curs, un curs que acaba de manera molt excepcional. Us trobeu en un moment molt important de la vostra formació acadèmica i, ara més que mai hem de fer tots un últim esforç per acabar amb èxit el curs.

Des del departament de FOL, us volem fer algunes recomanacions per a fer els exàmens finals:

Estudia de més. Si, si, has llegit bé, estudia de més! No escatimis en esforç. El temps invertit en la pròpia formació és temps molt ben invertit en tu mateix/a.

Planifica el teu temps planejant tenir més temps per aquelles matèries que et resultin més complexes.

Utilitza diferents tècniques d’estudi: mapes conceptuals, esquemes, resums, etc.

Prepara el teu ambient de treball. Una taula ordenada, neta i lliure d’interrupcions t’ajudarà a concentrar-te.

Contacta amb el professorat si tens dubtes.

Apunta en un calendari o en un post-it les dates dels exàmens.

Informa’t de com seran els exàmens finals, ja que aquests es realitzaran on line.

Cuida el teu descans. Fes descansos de 30 minuts cada hora per afavorir la concentració i evitar el cansament.

El professorat de FOL continuem treballant per donar resposta als vostres dubtes i mantenir-nos al teu costat. Contacta amb nosaltres per qualsevol dubte tant dels exàmens com del temari. Recorda que estem a l’altre costat de la pantalla per acompanyar-te en aquest final de curs! Ànims i a treballar!!! 💪
#fol #examensfinals
#extraordinaria
...

FIRACAMPUSVIRTUAL. La Fira de Barcelona llança la plataforma digital FIRACAMPUSVIRTUAL dels dies 20 al 24 de maig, davant la impossibilitat de celebrar el Saló de l’Ensenyament degut al COVID-19. En ella trobaràs tota l’oferta formativa de graus universitaris, cicles formatius de grau mig i grau superior, estudis artístics, batxillerat, estudis d’idiomes i residències universitàries.

Tindràs a la teva disposició el servei d’Orientació Individual i un Aula d’Orientació grupal per a realitzar consultes per vídeo trucada i xats, entre d’altres. 👉 Tens més info a: @saloensenyament i a www.ensenyament.com

#lamerce.fol #saloensenyament
...

El departament de Fol, gaudint de la jornada #mostraimpulsfp ...

Portes obertes a la Mercè. L’actual situació causada pel Covid-19 ens ha obligat a cancel·lar les Portes Obertes previstes de manera presencial al nostre institut. Tot i així, volem arribar a vosaltres.

Ens hagués agradat explicar-vos presencialment la nostra oferta formativa pel proper curs. Però, com res ens atura, us proposem acompanyar-nos en un tour virtual on trobareu tota la info al respecte.

T'animem a visitar-nos a: http://www2.lamerce.com/index.php/portes-obertes-virtuals/

Per a qualsevol dubte, ens podeu contactar al correu del centre ([email protected]) o als contactes que trobareu a cadascuna de les famílies professionals.

#lamerce #portesoberteslamerce #portesobertes #portesobertesfp
...